Reisverslag met foto's en video's

Kanoën

Het Dalsland kanaal loopt van Vänern door naar Noorwegen. Daartussen gaat het kanaal ook door Värmland. Värmland net als Dalsland veel meren en leent zich ook uitstekend voor een kanotocht. Je kan aanmeren op een van de vele eilanden. Sommige eilanden zijn reservaten; deze mag je niet betreden. Ze zijn aangegeven met bordjes.

Overnachten

Je mag op overige eilanden net als op het platteland wilkamperen. Wel heb je een registratiekaart nodig, waarop je onder andere aangeeft hoeveel nachten het verblijf in de wildernis duurt. Zo kan je ook een tocht maken via verschillende punten van een aantal dagen. Op de meeste eilanden is een vuurplaats, simpel toilet en laag trekkershut aanwezig. Als je met een kleine groep (tot maximaal 4 of 6 personen) bent, hoef je dan niet per se tenten mee te nemen.

Wandeling op het eiland

Tijdens onze kano-expeditie hebben wij overnacht op Gummenäsön. Dit eiland heeft een grillige rotspartij met mooie fauna en een prachtig uitzicht over de omgeving. Wij hebben er een kleine hike gedaan. Het eiland is pakweg anderhalve kilometer lang en een halve kilometer breed.

’s Avonds is het leuk het water op te gaan om te genieten van zonsondergang en een foto te maken. En het lukt soms zelfs een visje te vangen (zie foto boven).

Op de foto’s hieronder zie je foto’s van de hike. Later in onze vakantie hebben wij een grotere wandeling gemaakt in het nationale park Tivedens.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s